Eднокракият Джо

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Домашни любимци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 01 Декември 2007, 18:54:15    Заглавие: Eднокракият Джо Отговорете с цитат

В автосервизът, където работя,всеки ден долита гълъб с едно краче.Каца някъде вътре в помещението и търпеливо, без да досажда, чака да го нахраня. Един ден клиент страстен гълъбар ни разказа, че в жилищните блокове, където гълъбите снасят има и мишки. Тези гризачи нападали безпомощните пиленца и ги убивали. Джо явно е извадил късмет и е жертвал “само”единия си крак и част от пръстите на другия. Погледнах към сивото и проскубано същество на земята.


То също ме погледна. В погледа му нямаше отчаяние, безнадеждност или нещо подобно. Защо ли го очаквах от птица? Всичките му по-силни събратя го биеха, прескачаха и избутваха в стремежа си да докопат храната. Той просто не беше достатъчно силен и бърз. Казват, че природата си знае работата и по принципа на: “По-силния-оцелява”, преценява чии гени да продлъжат възпроизводството и кои не. Само, че по тази логика мишката просто е трябвало да го убие. Започнах редовно да прогонвам по-силните му събратя и да го храня с гранули кучешка храна. Необичайно е да, но той си я харесваше.



Всъщност точно така го видях за пръв път- кълвеше от гранулите на една от овчарките ни и предизвика веселие сред колегите, как гълъб набива като зло куче. Ядеше настървено и като за последно. Всеки ден идва. Вече не е нито толкова слаб, нито толкова проскубан. Но докато другите гълъби се навират целите в чувала за да достигнат храната, Джо никога не нахалства. Чака с търпеливото достойнство на египетски фараон,някой да го забележи и нахрани. Постепенно с това си поведение, спечели възхищението и привързаността на всички в сервиза.Сега всеки, който го види му дава храна и така съм спокойна до като ме няма. Наистина, разпознава ме и знае, че до мен може да стои спокойно, храна от чужди хора приема, само като се отдалечат. Все пак е гладен.


Научи се да кълве директно от ръката ми, но аз не държа на това. Може утре, до като ме няма да клъвне от неприятелска ръка. По-добре е да си има инстинкт за самосъхранение.Вече не “набива”, а се храни. С достойнство. Хапва точно колкото си му дал и отлита по негови, гълъбови дела. Мисля, че дори го видях с приятелка
Тази птица много ме впечатли и си признавам, че я обикнах. Той е просто гълъб, но ми се струва, че знае цената си. Освен това стана много напет и красив, перушината му лъсна, цветовете преливат на слънчева светлина. Името му идва от едноръкия Джо от "Островът на съкровищата", както вероятно се досетихте. Само,че вече не е Джо, защото е еднокрак, а защото в гърдите на тази птица има истинско съкровище. Всеки ден го чакам да дойде и се притеснявам ако се забави. Той си установи точно време на посещение и сърцето ми се свива, ако го няма. Зимата е особено трудно да си намират храна,все се притеснявам да не го е хванала котка или сгазила кола. Но той идва. С постоянството на швейцарски чиновник. И ще го чакам всеки ден.
  



_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 01 Декември 2007, 18:54:15    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото

Маргарита
Нов
Нов



Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 06 Ное 2007
Мнения: 10
Местожителство: Плевен

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 05 Декември 2007, 18:02:32    Заглавие: Ранено птиче Отговорете с цитат

И аз искам да ви разкажа нещо.
Като ученичка (доста отдавна беше...) намерих пред блока гугутка. Явно не можеше да лети. Като я взех, видях, че гушката й е пробита, а раната почерняла и с неприятен дъх. Прибрах птичето в къщи. Дадох й водичка, но тя изтичаше от дупката. Така беше и с трохичките, които кълвеше. Наръсих раничката с някакъв прахообразен антибиотик - каквото имаше в къщи.
На сутринта беше живичка. И пак по малко - вода, трохички...Спеше почти постоянно. Мислех си, че ще умре и ми беше много жал. И така десетина дни може би, вече съм забравила колко точно. И...раничката постепенно се затвори. Започна да се храни по повече, давах й вече и семенца. Не отказваше нищо. Беше толкова жизнена! Стоеше на ръба на един голям леген в кухнята.Никога не летеше, само се разхождаше. Гледах я в къщи 2 месеца. Раничката съвсем заздравя, но на перушината остана нещо като вдлъбнатинка.
Един ден я изнесох на терасата - нали не летеше...И птичето позна свободата отново - литна толкова нависоко....и изчезна.
На следващата сутрин беше на терасата! Толкова много й се радвах! И до днес се чудя как точно се е ориентирала сред многото тераси (блока е на 16 етажа). Нахраних я. И пак отлитна. И така всеки ден. Един ден дойдоха две. И идваха много дълго....
Та това е историята. Никога няма да забравя колко желание за живот имаше това птиче! И как оцеля именно поради това!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

lam3r
Напредва
Напредва




Offline
Регистриран на: 30 Юли 2007
Мнения: 38

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 13 Декември 2007, 23:42:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Страхотна история,bubolina Smile Разчустваме,наистина .Жалко за гълъбчето,че е с 1 краче
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

jo
Модератор
Модератор


Години: 41
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 25 Юли 2007
Мнения: 646
Местожителство: Stara Zagora/Montana

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 22 Февруари 2008, 9:40:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Джо още ли е там?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

pugi
Нов
Нов


Години: 38

Offline
Регистриран на: 25 Ное 2013
Мнения: 2

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 25 Ноември 2013, 12:34:15    Заглавие: Отговорете с цитат

ужас тези мишки (плъхове) толкова ли са опасни :Х
_________________
шпионски магазини в софия
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Домашни любимци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети