Внимание опасност!!!

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Още... : Обучение и полезни съвети
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Септември 2007, 21:51:25    Заглавие: Внимание опасност!!! Отговорете с цитат

„Глейд" и други ароматни продукти:
Кени и Джуди от Айова, излезли от вкъщи на пазар и оставили запалени няколко благоуханни свещи на „Глейд” и една ароматна индийска пръчка да ароматизират дома им, след дългия зимен период, през който бил оставен без свеж въздух. Свещите били палени често през следващите два дни, преди да умре първата им птица от вида Неразделни папагали. Втората умряла по-късно вечерта . Квакерчето се държало странно на третия ден и следобед също умряло. Симптомите били  треска/треперене, невъзможност за кацане, a след това смърт. Времето от първите прояви на треперене, до смъртта било малко повече от два часа. Свещите не били запалени през нощта, след която Квакерчето „Боб” умряло.
Свещите съдържат високи концентрации на летливи (есенции ) масла, които при горене се отделят в атмосферата много бързо. Ароматните пръчици също са комбинация от летливи вещества. Голяма част от тези масла могат да предизвикат симулация или срив на централната нервна система, възможни са също и раздразнения на очите, носа и горните дихателни пътища, в зависимост от вида и концентрацията им. Птиците са много чувствителни към вдишването на летливи токсични изпарения, включително и към ароматизираните масла. Има регистриран случай и на жена, която е получила възпаление на дихателните пътища, защото прекалявала с използването на ароматизирани свещи „Глейд”, да „поддържат въздуха свеж”. Джуди и Кени отхвърлили всяка друга възможност за смъртта на птиците им. Те направили замерване за Въглероден Окис в цялата си къща, но уреда не показал нищо, до като не запалили една от ароматизираните свещи и не я поставили близо до уреда аз няколко минути. Индикаторът скочил до смъртоносна стойност. Значи или Въглеродния Окис или летливите масла били причина за смъртта на птиците, това може да се твърди със 100% сигурност. Аз лично мога да гарантирам, че птиците бяха в чудесно здраве преди фаталния случай. Птиците се намираха в отделни стаи, преди да умрат. Свещите са били палени по различно време във всички стаи, така че не може да се говори за едно единствено специфично ухание, което да се е оказало фатално.



Друг случай  включва две Корели, доведени в специализирана ветеринарна клиника. Едната птица била летаргична от няколко дни и била доведена в клиниката за преглед. Другата била доведена, в качеството си на партньор за компания, по време на престоя в клиниката. В течение на часове и двете птици прогресивно отпадали, не искали да станат и развили дихателна недостатъчност. Въпреки интензивните грижи и лечение и двете птици умрели за минути една след друга,  по-малко от 24 часа, след като били доведени в клиниката. Аутопсията показала задръстване на белите дробове. Нямало друго логично заключение. Тежки отровни метали били открити с  помощта на радио-графичен уред. След дълго разследване за възможните причини за смъртта на двете птици (едната изглеждала напълно здрава при довеждането и в клиниката), се оказало че двете птици били транспортирани с автомобил , в близост до ДВА ароматизатора тип „борче”.  Времетраенето на пътя било не повече от час, в затворен автомобил. Клиничните прояви и на двете птици, съответствали на проявите на отравяне от вдишване на  борови масла.



В трети случай гледач продал малка Жълтоглава Амазона на млада двойка. Те му се обадили няколко дни по-късно и му казали, че им е продал „лоша птица”и затова тя умряла. Жената казала, че идва веднага да го вземе и ще отидат при ветеринар за аутопсия. Оказало се, че те били напръскали килима си с препарат „Аз Обичам Своя Килим” Shocked , след което затворили навсякъде. Малката Амазона умряла след броени часове. Двойката живеела в апартамент с не добра вентилация. Гледачът казал на жената, че това е най-лошия ден от живота и, и тя трябва да отиде и да измъкне клончето от крачетата на бебето Амазона, където то е умряло, в опит да се спаси.


Поуката от всичко казано до тук е, че всички видове летливи изпарения, масла и благоухания могат да доведат до заболяване и смърт на птиците. Очевидно, концентрацията на тези вещества и времето им на употреба са фактор, върху който трябва да се замислите. Продукти съдържащи високи концентрации на летливи изпарения, като тези на „Глейд” например, трябва да бъдат избягвани. Много компании започнаха да правят своите продукти „по-приятни”, използвайки високи нива на летливи есенции. Внимавайте при употребата на подобни ароматизирани продукти, защото въпросните летливи есенции се съдържат в голяма част от препаратите, които често използваме у дома.  


Превод: bubulina
Източник: www.parrothouse.com  

Точкова система с награди: 3 точки!
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Септември 2007, 21:51:25    Заглавие: Реклама

Върнете се в началото

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Септември 2007, 22:10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

3!
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Септември 2007, 22:16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

misho написа:
3!

3 без усмивка? Sad  Very Happy
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

jo
Модератор
Модератор


Години: 41
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 25 Юли 2007
Мнения: 646
Местожителство: Stara Zagora/Montana

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 11 Септември 2007, 12:38:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нищо по-хубаво от свежия въздух.
Представте си какво причиняват на нас тези продукти след като за часове убиват толкова чувсвителни животинки като корелите.
_________________
http://www.bgbirds.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

nikolai
Потребител
Потребител



Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 41

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 09 Октомври 2007, 21:30:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ние в кащи имаме ароматизирани свещи,е ние не ги ползваме за аромат ами за декорация,но не сам забелязал да вредят на Киара е се пак няма да пробвам.Много тажно за тези папагалчета,пак и никога няма да остая свещ да гори докато ме няма вкаюи. Shocked  Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Обучение и полезни съвети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети