Неразделни папагали (Agapornis reseicollis)

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Папагали : Видове
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 28 Септември 2007, 21:00:44    Заглавие: Неразделни папагали (Agapornis reseicollis) Отговорете с цитат

Има 8 вида неразделни папагали, като  Розовобузите са най-често срещаните.  Това са любознателни и интелигентни птици, които с радост приемат компанията на друга Неразделка  или човешката.  Заради възможността за лесно  размножаване, Неразделните папагали са едни от най-популярните за развъждане птици отглеждани в плен. Обикновено снасят от 3-5 яйца, които мътят в продължение на 21-22 дни.  Малките птици се покриват с пера за период от 5-6 седмици.  Оперение на възрастна птица се достига след 4 месеца, а стават годни за размножаване между 8-12 месечна възраст.

Розовобузите Неразделки се срещат в диво състояние в Южна Африка, но никога не са наблюдавани в близост до вода. Те са колониални птици  и  оценяват високо партньорството, което не представлява  непременно чифт от мъжка и женска птица. Двойка папагали Неразделки създава много здрава връзка по между си, за сметка на своя стопанин, така че отглеждането в плен на една млада птица от този вид често се предпочита .
Ако смятате да отглеждате у дома си много Неразделни папагали във воалиера, трябва да знаете, че те са силно териториални  и могат да бъдат агресивни към останалите, понякога дори към собствения си партньор. цената на една птица от този ви варира от $ 40-$120 (по данни от чужд сайт),в зависимост от оцветяването.

1. Семейство: – Psittacidae
2. Местонахождение: Югозападна Африка
3. Размер: -  между 13-18см
4. Оцветяване: - Прасковено розово лице и бузи. Родените в диво състояние, обикновено са със зелено тяло и крила, кръстосването в плен е довело до създаване на мутации с много цветови нюанси на тялото и крилата.
5. Хранене: - 65-80% висококачествена зърнена смес. В останалата си част, диетата може да се допълва от 15-30% зеленчуци и 5% пресни плодове. Използвайте разнообразни варианти на плодовете и зеленчуците, които винаги преди това измивате щателно. Винаги осигурявайте голямо количество прясна вода.
6.Размер на клетката: – Минимум 90Вх 60Ш и 60Д за една птица. Колкото по-голяма е клетката, толкова по-добре.
7. Отглеждане: - Подрязване на ноктите, човката и крилата, когато има нужда
8. Социализация/Общуване: Не се чувстват добре в компания на други видове папагали. Най- добре е да се отглеждат със други Неразделки. Самотните птици (които не са в чифт) при отглеждане в колония, трябва да се отстранят от останалите.
9. Звуци: Пронизителни викове и серийни крясъци
10. Характеристика: Интелигентни и общителни папагали. Забавляват се най-добре с други Неразделки или с членове на семейството, които ги отглеждат.
11. Продължителност на живота:- от 4-12 години
12. Възраст подходяща за размножаване: 8-12 месеца
13. Гнездене в диво състояние: Правят гнездата си в цепнатини в скали или сгради
14. Размножителен сезон: Между Февруари и Март
15. Определяне на пола: Чрез ДНК тест или ендоскопия
16. Спицифика: Много плодовити, отглеждани в плен.Редовно подсигурявайте достъп до вода, включително съдове за къпане.

Превод: bubulina
Източник: http://www.peteducation.com

Точкова система с награди: 3 точки!
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 28 Септември 2007, 21:00:44    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Видове Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети