*Вълнистото папагалче (Melopsittacus undulatus) на свобода

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Папагали : Видове
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

nikolai
Потребител
Потребител



Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 41

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 27 Юли 2007, 15:32:55    Заглавие: *Вълнистото папагалче (Melopsittacus undulatus) на свобода Отговорете с цитат

Корените на вълнистото папагалче са от Лорито. Те са най-малките папагали и най-често срещаните в домашни условия. Вълнистите папагали живеят на големи ята в централна Австралия.



Те са в разновидности на всички цветове освен на червеното. Има документирани валнисти които по изкуствен път биват оцветявани.

"Оригиналния" им цвят е този:

зелен с жалто и '3' черни точки на бузата. Вълнистите папагали се хранят със семена и растения. Те нямат здрави и масивни клюнове, с които да чупят дбелите обелки на ядките, за да се хранят с тях.

На тази снимка можете а видите ято или част от ято валнисти които са с накачулили на това дарво и си почиват, оглеждат местността или просто си похапват от кората на младото дравче.

На тази снимка отново можете да видите средата в която живеят валнистите папагали. Високата нискостебена растителност умело прикрива папагалите от дебнещата ги опастнос докато си похапват.
Много ята биват създавани и сформирани в зоопарковете. Хората им се радват и любуват на странните звуци, които те издават. Вълнистите папагали дори и малки могат да имитират човешки думи, но в много много малки коичества.
Размножаването на тези малки, но интеигентни папагалчета става в дупки на изсъхнали или паднали дървета като тези:
.
Ето как изглежда от вътре едно семейно гнездо на валнисти:
.

Двойката вълнисти папагали си остава вярна и продалжава да саздава поколения всяка година. Малките излизат от хралупата когато са придобили същия вид, като на вазрастен индивид.

Това са изкуствено саздадени цветови гами на папагалчетата. Това е много лошо - освен че намалява живота им с години, но и самите папагалчета не се чувстват добре. Естествента им украска помага за прикритие от опасности и врагове...

Автор: nikolai
Снимки: Google

Точкова система с награди: 3 точки!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 27 Юли 2007, 15:32:55    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Видове Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети