Отглеждане на папагал (настаняване, клетка, хранене, къпане)
Иди на страница 1, 2  Следваща
 
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : За всички птици
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 07 Август 2008, 19:02:42    Заглавие: Отглеждане на папагал (настаняване, клетка, хранене, къпане) Отговорете с цитат

Преди да си вземете папагал трябва да сте наясно с няколко неща. Той също като дете се нуждае от внимание и грижи. Папагала не е играчка, а живо същество, което има нужда от прясна вода и добра храна всеки ден, добри условия за живот и внимание.

Избор на папагал
Първо трябва да решите какъв папагал искате и защо го искате. Ако очаквате да проговори, при големите папагали, като жако и амазона вероятността е по-голяма, но и са свързане с повече разходи, по-голяма клетак, повече храна. И другите видове могат да се научат да говорят, дори и най-малките вълнисти папагали. Но това не е най-важното. Дори и да не говори, може ди дари с много прекрасни мигове - да каца по вас, да взема храна от ръка, т.е. да ви бъде най-добрия приятел.
Ако се затруднявате при избора на папагал можете да разгледате тук: Видове папагали
Вълнистите папагалчета и корелите могат да се намерят в почти всеки зоомагазин, но ако сте си избрали друг вид е по-добре да си го купите то развъдник. Можете и да разгледате обявите: Продавам
При избора на папагалчето трябва да внимавате за здрвето и възръстта на птичето. То трябва да е енергично, с добро оперение и да изглежда здраво. За повече информация как да познете кое папаглче е болно прочетете: Болна ли е птицата ми? При покупка е добре да си изберете млада птица, защото така по-лесно ще свикне с вас. Продавачът трябва да ви каже на каква възраст е, но не винаги може му да се има доверие. Трудно може да се познае възръстта само по външния вид. Има папагалчета, на които им личи, че са по-млади от останалите - дребни са и все още със "бебешкото" си оперение.
Когато си избирате папагал вероятно ще имате претенции дали да е мъжки или женски. Най-добре е да попитате продавача за пола, но не винаги може да се познае със сигурност, особено при младите птици. За повече информация прочетете: Какъв пол е папагала ми?
Друг важен момент при покупката са документите на птицата. Всички папагали, с изключение на Розовобузата неразделка (Agapornis roseicolis), Корелата (Nympycus hollandicus) и Вълнистото папагалче (Melopsittacus undupatus) трябва да са регистриране по CITES и да имат документи, които доказват произхода им.

Прочетете повече за
CITES (Международна конвенция за търговия със защитени видове) - какво представлява, как и къде трябва да се регистрират птиците.

Друг въпрос, който възниква при покупката е колко птички да си купите. Ако искате папаглчето да привикне към вас и да не се страхува трябва да е само. Така вероятността да се научи да говори и да се опитоми е много по-голяма. Но в този случай трябва да имате достатъчно време, през което да се занемавате с него, защото вие ще сте единственото му развлечение. Ако сте зает и се налага да го оставяте по цял ден само или дори за дни, по-добрия вариант е да му вземете другарче. Тогава по трудно ще свикне с вас, защото вече ще си има с кого да се занимава, а и ще си говори на "папагалски".

За повече информация можете да прочетете: Някои въпроси преди да закупите птица
След като решите какъв папагал искате да си вземете, трябва да му изберете клетка и подходящо място за нея.

Определяне на пола
При различните папагали белезите, по които се определя пола са различни. За повече информация прочетете статията за съответния папагал или задайте въпроса си в темата: Какъв пол е папагала ми?

Клетката
Клетката трябва да бъде достатъчно широка, за да може папагала да се движи свободно из нея. Има различни видове клетки - от най-обикновени, с прави стени до такива с формата на къща. Клетките с прекалено много детайли не са удобни за птиците и голяма част от пространството в тях остава неизползваемо.
Важно е и мястото на клетката. Птицата не бива да е на течение или на прякя слънчева светлина. Затова се избягва поставянето до прозорци или срещу климатик.

Още за клетката и обзавеждането и! (очаквайте скоро)

Хранене

Зърнена смеска
Основната храна па папагалите е зърнената смеска. Тя обикновено е разделена на три вида - за малки, средни и големи папагали, но можете да намерите и предназначена специално за определен вид. Основната съставка в храната за малки и средни папагали е просото. По-рядко може да се намери слънчоглед и други семена. В храната за по-големи преобладават по-едри семена, повече слънчоглед, тиквени семки и понякога сушени плодове.
Зърнената смеска се продава опъкована в различен грамаж или насипно. В насипната храна по-често се намират молци, пеперуди или паяци, но и в опакованата може да има. По-голяма значение има производителя и качеството на храната. Ако видите храна, която видимо не е в добро състояние не я давайте на птицата.
В обикновената храна са включени всички задължителни съставки, а в някои по-скъпи смески има гранули с витамини, ядки и сушени плодове.

Плодове и зеленчуци
Плодвовете и зеленчуците също са важна част от менюто на папагалите. Могат да се дават краставици, ябълки, сливи, моркови, марули, зеле и всичко, което можем да ядем и ние. За предпочитане е да се използват зеленчуци, домашно производство, които не са били торени с изкуствени торове или пръскани с препарати, защото купените от често съдържат нитрати.
Нормало е папагала да не харесва някои от изброените продукти - това е въпрос на вкус.
В никакъв случай не давайте на птицата да яде растения, които са отровни. Тук можете да прочетете кои са те: Отровни растения за птиците

Вода
Папагалчето винаги трябва да има прясна вода, особено през лятото, когато може да стане много горещо. Водата трябва да се сменя всеки ден. Може да се дава както минерална, така и чешмяна вода, но е добре от време на време да се сменят.

Пясък, креда, кост от сепия
Кредата е важна за храносмилането. Винаги в клетката си папагалчето трябва да има креда, защото чрез нея то може и да си търка човката, за да не израсте прекалено много. Също така може да се дава пясък и сепия, особено през размножителния период, когато женските се нуждаят от калций, за черупката на яйцата.

Яйца
Яйцата са друга важна добавка към храната, която се дава предимно през размножителния сезон. Твърдосвареното яйце се надробява заедно с черупката и се дава на папагалчето, като може да се добави и галета. Но то трябва да се сменя често, защото бързо се разваля и особено през лятото не бива да се оставя повече от няколко часа.

Други храни
В зоомагазините могат де се намерят различни добавки към храната или "играчки". Любими на повечето папагали са крекерите. Те могат да бъдат с мед, зеленчуци, слънчоглед или други неща или само с просо.

Витамини, перлички, гранули...
Добре е от време на време да се дават и витамини. Те могат да се купятот зоомагазините във формата на перлички, приличащи на просо,разноцветни гранулки или като капки за водата. Витамините за водата саза предпочитане, защото тогава със сигурност папагала ги приема, докатосмесени с храната трудно ще разберете дали ги яде. Но в тези случаиводата трябва да се сменя задължително всеки ден, защото много бързозамирисва. Перличите и гранулите можете да давате в отделна хранилка,за да виждате дали папагала ги яде.

Първите дни в новия дом
След като папагалчето е вече в новия си дом е добре да го оставите на спокойствие. Тогава то е много стресирано от промяната на обстановката, новата клетка, новите хора и транспорта. Напълно нормално е през първия ден, дори два да не яде, да не пие вода и дори да не помръдне от мястото си. През този период бъдете изключетно внимателни и избягвайте резките движения и всичко, което плаши птичето. В клетката бъркайте само в кроен случай.

Първи полет
Не бързайте с пускането на папагалчето. Трябва да поживее поне седмица в новата си клетка, за да разбере, че занапред това ще е домът му. Ак избързате с пускането ще го стресирате допълнително, а и най-вероятно няма да се прибере само. Ако е малко още може и да не лети добре. Това не е повод за притеснение. Нормално е в началото да се блъска в стените, тавана и най-вече в прозорците. Ако имате пердета - спуснете ги. Възможно е птичето да си нарани лицето и дори да си разкървави восковицата (нослето). След удар то ще падне на земята и ще бъде замаено. Ако не свиква с обстановката и се блъска прекалено много го приберете, за да не се нарани по тежко. Но в никакви други случай, освен ако не се налага не го хващайте с ръце и не го ловете с кърпа, защото така го плашите и трудно ще ви се довери след това.

Спането
Всяка сутрин папагал се буди с изгрева (буди и вас ). Нормално и да си ляга щом се стъмни, но това е трудно постижимо у дома. Често лампите или телевизора работят до късно и това пречи на папагалчето да заспи. Затова, ако не се слаши много, вечер го завивайте с някаква кърпа. Не покривайте изцяло клетката и оставате едната част открита (към стената, например), за да влиза въздух. И материята е от знаечение. Не бива да е с много влаканца, защото така ходейки по клетката може да се закачи.

Къпане
Някои папагали много обичат да се къпят, а други не. Можете да им оставяте ваничка на даното на клетката, пълна с топла вода, за да се къпят. Има и "душ-кабинки", които се закачат за вратичката и папагалчето влиза да се къпи без да опраска всичко наоколо. При по-големи папагали, които не се побират във ваничките можете да ползвате друг по-голям съд или да ги пръскате с пулверизатор. В никакъв случай не къпене птицата на чешмата или с деша, защото това я стресира много. И водата трябва да е топла - като за човек. През зимата къпането трябва да е по-рядко и задължително след това пилето да е на топло и сух без течение, за да не настине. Може и да го сушите със сешуар, но от далеч. Ако папагалчето не обича да се къпе, все пак е добре да къпите от време на време.

Здраве (Болести)
При добра хигиена, разнообразна храна и забавления вероятността от заболявания е малко. Но все пак никой не е защитен от болестите. Ако наблядавате папагалчето ежедневно лесно ще забележите нещо нередно: отпадналост, различни изпражнениея, отказ от храна и вода, възпаления или нараняване. При съмнение, че папгалчето е болно се консултирайте с ветеринар и пишете във форума. Тази статия може да ви е полезна: Болна ли е птицата ми?

Автор: Михаил Николов

Това са нещата, за които се сетих да пиша. Дано съм бил достатъчно изчерпателен! Ако съм пропуснал нещо можете да ме поправите.
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!


Последната промяна е направена от misho на 25 Април 2010, 21:32:37; мнението е било променяно общо 5 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 07 Август 2008, 19:02:42    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото

tedddd
Нов
Нов




Offline
Регистриран на: 07 Ное 2008
Мнения: 3

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Ноември 2008, 16:55:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ако може да попитам защто женския ми папагал като си легна беснеи в клетката като обизомял  някои знаели
_________________
gotin
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Ноември 2008, 17:36:15    Заглавие: Отговорете с цитат

В тъмното папагалите виждат по-малко от нас. Ако спи в една стая с теб е възможно да се плаши, защото те чува, но не вижда.
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

Lexso
Потребител
Потребител


Години: 28
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 24 Авг 2008
Мнения: 72
Местожителство: гр.Смолян

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Ноември 2008, 18:35:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Или пък може да чува телевизора. Пробвал ли си да го завиеш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

alexchencettoo
Нов
Нов


Години: 30
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 09 Яну 2009
Мнения: 7

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 09 Януари 2009, 20:47:30    Заглавие: Отговорете с цитат

На колко месеца се научи да говори папагалът ви?Аз имам папагал на 7 месеца..взехме го началото на юли...в края на месеца(на 31) заминахме и го оставихме на наши познати.Нямаше ни до 09.08 дотогава папагалът ни беше научен да лети и да казва името си Smile,но беше на месец и половина и сега го научих(почти!!) да кава какво правиш бебо или само какво правиш Smile
_________________
Be happy!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 09 Януари 2009, 23:30:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Какъв е папагала ти?
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

alexchencettoo
Нов
Нов


Години: 30
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 09 Яну 2009
Мнения: 7

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Януари 2009, 12:32:10    Заглавие: Отговорете с цитат

корела
_________________
Be happy!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Януари 2009, 18:33:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво! Корелите се учат по-трудно да говорят от другите папагали. Могат да научават мелодиики лесно, като канарчетата.
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

alexchencettoo
Нов
Нов


Години: 30
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 09 Яну 2009
Мнения: 7

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 10 Януари 2009, 18:45:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се гордея с негоо!!! Помогна ми това,че го взех на няма и един месец..перчема му все още не беше пораснал добре като го взех..Ама е голям лигльо де
_________________
Be happy!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя

мончо
Нов
Нов


Години: 26

Offline
Регистриран на: 19 Май 2009
Мнения: 2

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 19 Май 2009, 12:44:00    Заглавие: Отговорете с цитат

МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!! МОЯ ЧЕРВЕНОКРЪСТПАПАГАЛ (ПОЕН ПАПАГАЛ) НЕ СПИРА ДА КРЕЩИ!!!!!! УЖАСНО Е!!!!  И КАК ДАГО НАУЧА ДА ВЪРВИ ПО РЪКАТА МИ И ДА ИДВА ПРИ МЕНЕ!!!! ТОЙ ПРОСТОНЕИСКА!!!!


ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!!     
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 19 Май 2009, 13:52:07    Заглавие: Отговорете с цитат

мончо написа:
МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!! МОЯ ЧЕРВЕНОКРЪСТПАПАГАЛ (ПОЕН ПАПАГАЛ) НЕ СПИРА ДА КРЕЩИ!!!!!! УЖАСНО Е!!!!  И КАК ДАГО НАУЧА ДА ВЪРВИ ПО РЪКАТА МИ И ДА ИДВА ПРИ МЕНЕ!!!! ТОЙ ПРОСТОНЕИСКА!!!!

ПОМОГНЕТЕ МИ!!!!!     

Първо: Достътъчно е да питаш веднъж. Ще ти се отговори.
А се га по въпроса:
Когато си купуваш папагали трябва да си наясно, че ще пее, крещи, цапа и т.н. Ако непрестанно крищи, вероятно нещо го плаши. Опитай се да разбереш какво. Може да е някой предмет (подвижен), птиците навън или дори ти. А относно научаването -  не става просто така. Трябва много търпение и желание, да му обръщаш много внимание, да избягваш, всичко което го плаши...и все пак няма гарнция, ще ще ти се довери на 100%. Но да го научиш да каца по теб, да говори или да идва, когато му кажеш в никакъв случай не бива да задължително. най-важното е птичката да се чувства добре.
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

мончо
Нов
Нов


Години: 26

Offline
Регистриран на: 19 Май 2009
Мнения: 2

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 19 Май 2009, 20:15:28    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси!!! много ви благодаря!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Yvaylo_Mih
Нов
Нов




Offline
Регистриран на: 17 Авг 2011
Мнения: 3

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 17 Август 2011, 5:01:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам 2 вълнисти папагала. Мъжкият е на 5-6 години , а женската на 4-5. Имам няколко проблема :
През тези години в които съм с тях мъжкият папагал идва и се качва на мен единствено когато държа неговата играчка ( продупчено пин-понг топче и през него 1 ластик за дрехи ). Когато не съм с топчето въобще не мога да го накарам да ми кацне на ръката... Женската е много страхлива. Когато мъжкият е при мен тя не иска да остава сама и се мъчи да се качи на него Very Happy. Много рядко кацат двата... когато се доближа до него бяга.Друго че не съм видял и 1 яйчице ?? Те нямат гнездо и се чудя сега като са малко старички има ли смисал да правя/купя гнездо Confused Моля помогнете !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 17 Август 2011, 15:38:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Yvaylo_Mih написа:
Имам 2 вълнисти папагала. Мъжкият е на 5-6 години , а женската на 4-5. Имам няколко проблема :
През тези години в които съм с тях мъжкият папагал идва и се качва на мен единствено когато държа неговата играчка ( продупчено пин-понг топче и през него 1 ластик за дрехи ). Когато не съм с топчето въобще не мога да го накарам да ми кацне на ръката... Женската е много страхлива. Когато мъжкият е при мен тя не иска да остава сама и се мъчи да се качи на него Very Happy. Много рядко кацат двата... когато се доближа до него бяга.Друго че не съм видял и 1 яйчице ?? Те нямат гнездо и се чудя сега като са малко старички има ли смисал да правя/купя гнездо Confused Моля помогнете !

Възрастта не е никакъв проблем. Изобщо не са стари. Но сега не е най-подходящото време за мътене. Остави тази работа за пролетта!
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

Yvaylo_Mih
Нов
Нов




Offline
Регистриран на: 17 Авг 2011
Мнения: 3

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 21 Август 2011, 22:45:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам един въпрос :
Гнездото къде трябва да се сложи ? В клетката при папагалите или ..... ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

minko_k2
Разбира ги нещата
Разбира ги нещата


Години: 27
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 01 Юли 2011
Мнения: 269
Местожителство: Варна

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 21 Август 2011, 23:38:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако имаш две вратички на клетката го сложи от вънка или ако ти е голяма и е с една вратичка можеш да е сложиш от вътре, става и от вътре да се сложи но ако е малка клетката ще заеми много място вътре и папагалчетата няма да имат място.
_________________
Живей за мига, не за деня
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Yvaylo_Mih
Нов
Нов




Offline
Регистриран на: 17 Авг 2011
Мнения: 3

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 23 Август 2011, 14:53:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Има 1 вратичка и е горе долу малка. Някой има ли идея от какво да им направя къщичката цял ден се чудя Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

minko_k2
Разбира ги нещата
Разбира ги нещата


Години: 27
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 01 Юли 2011
Мнения: 269
Местожителство: Варна

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 23 Август 2011, 21:32:11    Заглавие: Отговорете с цитат

От дебел картон
_________________
Живей за мига, не за деня
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

misho
Администратор
Администратор


Години: 32
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 17 Апр 2007
Мнения: 1452
Местожителство: Бургас

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 23 Август 2011, 23:02:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Или, ако имаш някакви дървени плоскости, най-добре. Ако е от картон, сложи два слоя на дъното, защото като знам как късат всичко, нищо чудно да си пробият пода. Аз бях направил кутийката на корелите ми от картон и си пробиха дупка в стената.
_________________


ДА ЗАПАЗИМ ИНТЕРНЕТ ОБЩЕСТВОТО В БЪЛГАРИЯ!
Всеки има право да дава и получава информация, независимо от начина и средствата, които използва!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя

minko_k2
Разбира ги нещата
Разбира ги нещата


Години: 27
Пол: Пол:Мъж
Offline
Регистриран на: 01 Юли 2011
Мнения: 269
Местожителство: Варна

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 23 Август 2011, 23:23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Мишо живи лиса ти всички птици
_________________
Живей за мига, не за деня
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : За всички птици Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети