Къщички за птици

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Още...
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 27 Октомври 2007, 22:15:29    Заглавие: Къщички за птици Отговорете с цитат


Пойните птици са индикаторите на природата, относно качеството на
околната среда. На много места, където почвата е отровена, използват се пестициди или въздуха е силно замърсен е забелязано намаляване на пойните птици или дори напълно изчезване. Вие можете да осигурите място за живот или гнездене на птиците, които ви заобикалят, особено като вземете в предвид, че естествения им хабитат е критично намалял или унищожен. Можете да отделите малко време и въображение и да построите къщичка за птици, в която да дадете подслон на малките ни пернати приятели. Дървото е най-добрия материал за строежа на къщичката. Алуминият и метала трябва да бъдат избягвани, защото те силно се нагряват от жаркото лятно слънце. Чамови плоскости са идеални за построяването на вашата къщичка. Покривът трябва да е насмолен, за да не задържа водата. Оставете минимум 7-8 см навес, който да предпазва птиците от дъжда.

Някакво количество вода може да проникне в къщичката или да се просмуче в нея, ето защо оставете няколко малки дупки в пода, за да осигурите добър дренаж. Строителите трябва да предвидят и няколко дупки близо до покрива, които да осигуряват вентилация в горещо време. Къщичката трябва да бъде сглобена с винтове, за да може по-лесно да я почиствате. Входната дупка трябва да бъде близо до върха и да е съобразена с размера на обитателите си.

Вътрешните стени оставете груби (неодялани) или с няколко улея, за да улесняват малките пиленца в катеренето им към изхода. Къщичките трябва да се поставят на място, недостъпно за хищници. Отвора трябва да бъде далеч от преобладаващия вятър и ако е възможно, да се осигури известна закрила от слънцето. За боядисване на къщичката, но само от външната страна, използвайте меки и убити цветове, с изключение на тези, които са поставени на директна слънчева светлина, за тях белия цвят е задължителен, за да я отразява. Не е желателно да поставяте повече от една къщичка за птици, в близост, тъй като някои птици са териториални и конфликтите могат да доведат до опразването на подслона. Най-малко ¼ акра трябва да се предвидят за повече от една къщичка. Естествените хищници умело се възползват от птиците в подслоните построени от човека. Метален стълб, служещ за поставка на къщичката или метална мрежа около дървото осигуряват добра защита от котки и невестулки. Можете също да окачите къщичката на тел, високо над обсега им на скок. Често скорците и врабчетата обсебват готовите къщички. Те могат да е прогонят от там само с упорито плашене. Но помнете- всяко отпускане след поведена война с тях, ще ги направи още по ожесточени! Скорците обикновено не използват къщички, на по-малко от 3,5м от земята. Ако пойните птички намерят вашата къщичка за привлекателна, остава ви само периодично да я почиствате. Така, че какво чакате? Заемете се с построяването и!



Превод: Bubulina
Източник: birding.about.com

Точкова система с награди: 3 точки!
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 27 Октомври 2007, 22:15:29    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    ????? Форуми : Още... Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети