*Канарчета (Serinus canaria)

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Канарчета : Видове
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 07 Август 2007, 21:52:25    Заглавие: *Канарчета (Serinus canaria) Отговорете с цитат

Дребнички, в сравнение с останалите птици, отглеждани в плен, канарчетата са много издръжливи за техния размер и са предпочитани домашни любимци. Канарчетата са от семейството на финките, пойни птици са, и принадлежат към  т.нар. „спящи на пръчка” птици, към които спадат и повече от половината птици в световен мащаб. Отличителна тяхна черта са крачетата им, с три пръста напред и един противостоящ-назад . Интересното е, че до като са кацнали, мускулите на краката им са отпуснати и трябва да бъдат „принудени” да пуснат клона при внезапно излитане.
Социални и разноцветни, канарчетата се различават по между си предимно по вида песни и вида окраска, но не може да се твърди, че пойните канарчета не са цветни и обратното. Най-общо те се делят на Пойни канарчета, Цветни канарчета и Фигурни канарчета. При пойните канарчета,най-ярките представители са тези от породата Харцер-Ролер, с наистина удивителни песни, преливащи от трели, вариации и мелодичност. Цветните представители са с  многобройни разцветки,  съществуват 98 вида оцветяване на канарчета. Фигуративните канарчета се отличават по това, че са качулати, с цветни шарки на оперението или имат отличителни характеристики на стойката си.  Пеенето, в основата си е поведение присъщо на самците, с него те обозначават територията си.
Самците не се понасят добре помежду си и би следвало да се отглеждат самостоятелно. Практиката да се поставя огледалце в клетката с мъжкия, може да бъде единствено стресираща за него – така той през цялото време ще се чувства застрашен и заплашен. Внимавайте, когато отглеждате мъжки и женски канарчета заедно. Канарчетата са изключително склонни към размножаване и така може да изтощите или дори убиете птиците. Внимателни и грижовни родители и мъжкия и женската се грижат за своите пиленца.
1. Семейство: – Fringillidae (финки)
2. Местообитание: Азорските острови, Мадейра и разбира се Канарските острови
3. Размери: – от 10-23 см
4. Цветове: – Безкрайни комбинации, човката е бледо розово до сиво-розова
5. Хранене: Висококачествена смес от зърно, добавят се и плодове и зеленчуци. Витаминни и минерални добавки, като : креда, кост от сепия или минерален микс. Могат да се предлагат и покълнали зърна.
6. Големина на клетката: Минимални изисквания- 42см височина, 50 см дължина, и 28см на широчина, подходящи за прелитане, с кацалки, разположени в една равнина.  Кръглите клетки са неподходящи за отглеждане на канарчета.
7. Съвместимост при отглеждане: Могат да живеят добре в големи волиери, но мъжките не се понасят по между си. Когато смесвате разновидности, дръжте само женските заедно. Канарчетата са дружелюбни и  общителни, но не понасят съжителство с други птици. Не обичат да се държат в ръка, но разпознават и взаимодействат със стопаните си.
8. Играчки и забавления: За разлика от другите птици, канарчетата не се нуждаят от никакви играчки и приспособления.
9. Продължителност на живота: При добро отглеждане от 10-15г.
10. Полова зрялост: Най-подходящи са за размножаване, когато достигнат 2 годишна възраст.
11. Гнездене в дивата природа: Най-вече по дърветата на 10 стъпки от земята.
12. Размножителен сезон: Пролетта и лятото.
13. Пол: Невъзможно да се определи без ДНК тест. Пеенето обаче, е присъщо на мъжките птици.
14. Особености: Обожават да се къпят





Превод: Бубулина
Източник: http://www.peteducation.com/

Точкова система с награди: 3 точки!
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 07 Август 2007, 21:52:25    Заглавие: Реклама

Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Видове Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети