Червено Лори (Eos bornea)

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Папагали : Видове
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение

bubulina
Модератор
Модератор


Години: 44
Пол: Пол:Жена
Offline
Регистриран на: 26 Юли 2007
Мнения: 567
Местожителство: София

\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 12 Август 2007, 20:23:01    Заглавие: Червено Лори (Eos bornea) Отговорете с цитат

Червено Лори (Eos bornea)

     
     
Има няколко подвида на Червеното Лори:
Eos bornea bornea - основателя, Червено Лори
Eos bornea rothschildi, Ротшилдско Червено лори
Eos bornea bernsteini, Бернщейнско Червено лори
Eos bornea cyanonothus, Буру Червено лори
Лоритата са популярни домашни любимци и се отглеждат относително лесно. Те са забавни птици с уникално поведение. Някои от тези папагали са били забелязвани да се увиват в дрехи оставени за пране и така да спят. В този случай те лежат по гръб с вдигнати във въздуха крачета. Много интелигенти и лесно дресируеми, те могат да се обучат на различни номера. Игриви по природа, лорито е благодарно на различните играчки,които му давате, включващи въженца, звънчета, топки, и люлки. Те могат също така, да бъдат много собственически настроени към своите играчки и е възможно болезнено да ви клъвне, ако посегнете към вещи на негова територия.
В диво състояние Лорито се храни с нектар, цветен прашец, плодове, и рядко с насекоми. Всички Лорита имат човка, специално пригодена, с четкоподобно връхче, удължени за по- лесно достигане до храната. Това приспособление помага на Лорито да събира нектар и да го пригоди за по-лесно поглъщане. Тези птици играят много важна роля за опрашването на различни видове дърветата и цветя в тяхната родина Индонезия, където обитават крайбрежията и планинските гори. Цената на Лоритата е между $250-$300(по данни от чужд сайт).
Кратка справка за Червеното Лори:
1. Семейство: Loriidae
2. Местообитание: Островите на Индонезия
3. Размер : около 30см
4. Оцветяване: Мъжки и Женски: Главата и тялото са наситено червени, крилата са червени със синьо и черни резки, първоначално са черно-сини, със сини пера под опашката, оранжева човка, оранжеви очи оградени с червено, тъмно сиви крака.
5. Хранене: Нектар (закупен или домашно направен), като течния нектар трябва да се сменя няколко пъти дневно на всеки 4 часа при топло време. Лоритата, които се нахранят с развален нектар се разболяват и умират. Зеленчуци и плодове: Ябълки, нар, папая, грозде, ананас, смокини, киви, царевица от кочан. Цветове като: теменужка,латинка, роза, хибискус, невен и глухарче.
6. Размер на клетката: за едно Лори – В 90см х Д 122см х  Ш 61 см  за двойка Лори : В 90см х Д 153см х Ш 90см Имайте в предвид, че Лорито е много активна птица и е  желателно да я отглеждате във възможно най- голяма клетка.
7. Съвместимост/Предразположение: Могат добре да съжителстват с други птици, включително други Лорита, ако територията е достатъчно голяма и го позволява. Най-добре е да се отглежда самостоятелно или в двойка, мътещата двойка защитава енергично своята територия.
8. Звуци: Very Happy ; Варира от високи,пронизителни подсвирквания и металическо „звънене” до меки, високо-честотни чуруликания и бъбрене.
9. Игри: Любящи, игриви и общителни птици
10. Продължителност на живота: 28+години
11. Възраст за размножаване: 8 месеца или повече
12. Гнездене в диво състояние: В дупки по дърветата
13. Размножителен сезон: От Ноември до Февруари
14. Пол: Определя се чрез ДНК тест или ендоскопия
15. Особености: Изисват внимателно отглеждане, особено при храненето, трябва да им се обръща много внимание и в емоционално отношение. Обожават да се къпят. Могат да се къпят ежедневно във вани, поставени в клетката или заедно със стопанина си. Акробатични са- обичат да се люлеят и  да висят надолу с главата, понякога с часове наред. Внимание трябва да се прояви и при обзавеждането на клетката и местоположението и, понякога птиците имат навика да разпръскват водата си, както и нектара, с който се хранят, зад себе си със завидна сила. Могат да се отглеждат самостоятелно или в двойки.



Превод: Бубулина
Източник: http://www.peteducation.com  

Точкова система с награди: 3 точки!
_________________
"Това което не ни убива, ни прави по-силни"
Благодаря че използвахте търсачката преди да попитате!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение

Реклама
Реклама







\D1\F2\E0\F0\EE \EC\ED\E5\ED\E8\E5Пуснато на: 12 Август 2007, 20:23:01    Заглавие: Реклама

Моите сметки | Ток, вода, парно, телефон, осигуровки, данъци
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    ????? Форуми : Видове Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети